Polkadot kunngjorde at en ny trustless pakket Bitcoin – PolkaBTC- vil bli utgitt på blockchain tidlig i 2021. Dette vil være Polkadots første tillitsløse pakket Bitcoin som plattformen anså som et kritisk skritt mot et interoperabelt økosystem. Den tokeniserte bitcoin, som vil gjøre det mulig for brukere å lage 1: 1 bitcoin-støttede eiendeler på Polkadot, blir utviklet av blockchain-firmaet Interlay.

PolkaBTC-innehavere vil kunne innløse PolkaBTC for Bitcoin Loophole, eller få tilbakebetalt i sikkerhetsvalutaen til en gunstig kurs, og ved lansering vil sikkerheter bli satt ned i DOT. Dette kan utvides til stablemynter eller tokensett for å forbedre stabiliteten, opplyste nettverket.

PolkaBTC vil bli gjort tilgjengelig for bruk på desentraliserte børser, stablecoins og utlånsprotokoller. Denne BTC-parachainen som er utviklet av Interlay, sies å være finansiert av et Web3 Foundation-tilskudd, og den er implementert ved bruk av Parity’s Substrate framework. Alpha- og Beta-testnett er planlagt til henholdsvis november 2020 og i januar 2021. Videre vil PolkaBTC integreres med prosjekter som bygger på Polkadot, som likevekt, Moonbeam, Polkaswap og andre.

Nettverket uttalte at PolkaBTC ville være dedikert til å være „pålitelig og åpen“, og at det ville etterligne bitcoin-systemet og ikke ha noen sentral autoritet og være tillatelsesfri. I mellomtiden vinner også andre tokeniserte BTCer som ERC 20 WBTC eller tBTC popularitet. Nylig har token-investeringsselskapet CoinList preget 4.997 WBTC, som var verdt omtrent $ 57 millioner på den tiden, har nå blitt den største mengden bitcoins pakket inn av en handelsmann på en dag.